T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / EĞİL - Sarıca İmam Hatip Ortaokulu

Sarıca İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
000
Belgegeçer
0
WEB
https://saricaimamhatiportaokulu.meb.k12.tr
Adres
sarıca mahallesi Eğil/Diyarbakır
Vizyon
Sarıca ortaokulu olarak eğitim ve öğretimin öğrencilerimizi bilgili, kendine güvenen, nerede nasıl davranacağını bilen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek bu gelişmelerin üzerine çıkmayı ilke sayan Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak olduğuna inanıyoruz. Sarıca ortaokulu olarak her öğrencimizin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesi için gerekli sağlam temeli atmak, sosyal becerilerinin gelişmesini ve toplumsal değerlere sahip çıkmalarını sağlamaktır. Sarıca ortaokulu olarak Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda erdemli insan olmanın idealini ve değişimini yaşayacak etkili ve nitelikli bir okul oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; Doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için, durmadan çalışan, kendi menfaatlerini değil ülkenin menfaatlerini gözeten bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin kendi içinde bulunan yeteneklerini kaybetmeden daha da geliştirerek eğitim almalarını istiyoruz. • Değişim ve gelişmelere açık, kendine güvenen, çevresine saygılı, yaratıcı fikirler üreten, sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmek, • Öğrencilerin sahip olduğu yetenekleri fark etmek ve bu yeteneklerin gelişmelerine yardımcı olmak, • Öğrencilerin sosyal yaşantısında da kullanacağı davranışları iyi bir şekilde kazandırmak, Dürüstlük, sorumluluk, samimiyet, kişisel hak ve özgürlükler, karşılıklı saygıyı her ortamda ve her zaman korumak ve teşvik etmek, • Ülkesinin gelişmesi için çok çalışması gerektiğini bilecek, duyarlı ve kültürlü bireyler yetiştirmek, • Okulun demokratik bir öğrenme toplumu olarak korunması amacıyla, ifade özgürlüğü ve aktif öğrenci katılımını her zaman desteklemek.
Başarılar
2008-2009 :Danone futbol turnuvasında il ikincisi olarak Antalya daki finallere katıldık. 2009-2010: Eğil de düzenlenen bilgi yarışmasında ikinci olduk. 2017-2018 : Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Atıcılık Okul Sporları Müsabakasında Yıldız Erkekler kategorisinde il birincisi ve Yıldız Bayanlar kategorisinde il ikincisi olduk.
Öğretmen :22
Öğrenci :398
Derslik :13
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :60
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM
Saatler
Pazartesi: 08.15 15.25 Diğer Günler 8:15-14:45
Isınma
KALORİFER
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
ÖĞRETMENLERİMİZİN ÜCRET KARŞILIĞI KULLANDIKLARI SERVİS MEVCUT OLUP BAZI ÖĞRETMENLERİMİZ ÖZEL ARAÇLARIYLA GİDİP GELMEKTEDİR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
EĞİL/Sarıca Kümeevleri Sarıca İmam Hatip Ortaokulu Eğil/Diyarbakır
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine uzaklık :45 İlçe merkezine uzaklık:55
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Tubitak 4006 9. Bilim Fuarı
Yazdır